Craft Edge

Sure Cuts A Lot Forum
It is currently Sun Apr 30, 2017 4:52 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Dec 22, 2013 10:18 pm 

Joined: Wed Mar 07, 2012 5:48 pm
Posts: 79
Location: Ohio
My Eclips is almost two years old, hasn't been used much, but I love it. Today I was working on a print and cut. Laser came on and I set the first registration mark with no problem, hit OK and the carrier moved toward the second registration mark, but before it got there the laser went out! I cancelled by cut and tried several times. Once it came back on and I adjusted the carrier, hit OK and the laser went out before settling on the third registration mark. I even changed my preference to two registration marks, but the same thing happened. I did try clicking on the "turn on laser" button.
I can do the laser tracing of the cutting edge without any problems.

No Joy!

Anyone else have this problem, anyone have it fixed? Any ideas? :( :( :(


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Dec 23, 2013 7:49 am 

Joined: Sun Jan 11, 2009 7:16 am
Posts: 3894
Location: Michigan, SCAL1; SCAL2; eCAL; Windows7 64 bit; eCAL Mavericks
The laser does go out while traveling between registration marks and then turns on again at the next mark. Did the laser come back on when it got to the next mark?

_________________
My blog


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Dec 23, 2013 12:55 pm 

Joined: Wed Mar 07, 2012 5:48 pm
Posts: 79
Location: Ohio
No it is on while moving but turns off when it gets near the registration marks. It stays off.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Mar 15, 2014 8:22 am 

Joined: Sat Mar 15, 2014 8:19 am
Posts: 2
Have you found a solution to this problem? I am having the same issue.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 17, 2014 7:48 pm 

Joined: Wed Mar 07, 2012 5:48 pm
Posts: 79
Location: Ohio
Actually I had thought so. I cleaned that little black box off with a dry Q-Tip and it worked. The next time I used it, I had the same problem.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 08, 2015 4:26 pm 

Joined: Thu Feb 26, 2015 8:10 am
Posts: 3
Are you having the same issue still? Did you ever get this resolved. Because I'm also having the same issue. What version of the eCAL software are you using? I'm using eCAL2. Part of me wonders if its the software or the driver or if the laser is just dying.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 09, 2015 1:47 pm 

Joined: Wed Mar 07, 2012 5:48 pm
Posts: 79
Location: Ohio
Never fixed. Since it cut beautifully, I gave it to my granddaughter and got myself the Eclips2. Love it!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group