Craft Edge

Sure Cuts A Lot Forum
It is currently Wed May 23, 2018 2:50 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Jun 23, 2016 12:40 am 

Joined: Thu Jun 23, 2016 12:07 am
Posts: 4
Hi All, I am having a problem lining the cut up with the image. (see picture) I have set the registration mark on the sheet and lined the dot with the laser dot and pressed origin. The sheet is the same size in cut and print as they are over lade on the same sheet. The material sheet is set at the same size custom setting A4 210 X 297 (UK A4). If you look at the attached picture you will see that the cut is drawn with pen and is way out of line. PLEASE, please help asap as this is my first print and cut job and it is for a charity.


Attachments:
File comment: This is the print with the cut line on. It also shows the registration marks. But is well out of line.
poppy cut for cutsalot forum.png
poppy cut for cutsalot forum.png [ 113.76 KiB | Viewed 1471 times ]


Last edited by Brianac2002 on Mon Jul 04, 2016 1:30 am, edited 1 time in total.
Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jun 24, 2016 8:11 am 

Joined: Sun Mar 16, 2008 2:08 pm
Posts: 4397
Location: CALIFORNIA
Hi, I think if you just select the "cut outline" you can move it into position over the picture. Nudge works great for this.

If you can downsize your picture and repost it would make it easier to see the comments.

_________________
Susan E
http://creationsbypapasue.blogspot.com
LEARN, GROW, CREATE, SHARE


Mac 10.12.6 Sierra, eCAL 1.506, ECAL2.023, SCAL4Pro, Export Plug-in, Inkscape 48, iPad/scal3
eClips2.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jul 04, 2016 1:16 am 

Joined: Thu Jun 23, 2016 12:07 am
Posts: 4
Hi Papasue,

Reference your comment,
Hi, I think if you just select the "cut outline" you can move it into position over the picture. Nudge works great for this.

When I do the print and cut they are lined up on my pc. The outline you can see is from the pen on the cutter. I have lined up with the registration marks but it is still out. Please help as I have a big job to do for a charity.

Many thanks

Brian


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jul 04, 2016 6:39 am 

Joined: Sun Mar 16, 2008 2:08 pm
Posts: 4397
Location: CALIFORNIA
Brian, contact craftedge support directly. There is a form on craftedge.com. Good luck, I hope they get it fixed for you.

_________________
Susan E
http://creationsbypapasue.blogspot.com
LEARN, GROW, CREATE, SHARE


Mac 10.12.6 Sierra, eCAL 1.506, ECAL2.023, SCAL4Pro, Export Plug-in, Inkscape 48, iPad/scal3
eClips2.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jul 05, 2016 12:32 am 

Joined: Thu Jun 23, 2016 12:07 am
Posts: 4
Thank you Susan, I will give it a try. Just no Phone contact number for them.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jul 11, 2016 8:24 am 

Joined: Mon Jul 11, 2016 8:15 am
Posts: 1
I had a similar problem a few weeks ago and after hours and hours of research with no help, I stumbled across the solution and it was fairly simple. For some reason, every time I opened SCAL there are values in the laser output boxes. To see if this is your problem,

-from the "Print + Cut" box, click on "Calibrate Laser..."
-click on "Edit Values..."
-Make sure both "x" and "y" boxes are set to "0"

Not sure if you have the same issue, but if so, it's an easy fix. It still drives me nuts, because no matter how many times I've updated them to "0," when I close and reopen SCAL there will be random values again. I check every time when I cut now. Hope this helps!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group