Craft Edge
http://forum.surecutsalot.com/

SECABO C30 IV plotter
http://forum.surecutsalot.com/viewtopic.php?f=6&t=47342
Page 1 of 1

Author:  Snijderke [ Tue Nov 26, 2019 6:34 am ]
Post subject:  SECABO C30 IV plotter

HI friends, i bought me a Secabo C30-IV plotter. All things works fine with the Drawcut-software that was delivered with this plotter. I want to use the SCAL5/pro software, but Scal can not find my plotter. It is connected via USB-cable. Do I need a driver to install, or not?
What are the right settings for this cutter? Can someone help me? Thanks in advance. I use vers 5.014 from Scal
Greetings from Belgium.

Author:  SandyMcC [ Thu Nov 28, 2019 4:19 am ]
Post subject:  Re: SECABO C30 IV plotter

Make sure the correct Baud Rate is set under Cutter>Cutter Settings.

Author:  Worsley [ Mon Dec 02, 2019 7:44 am ]
Post subject:  Re: SECABO C30 IV plotter

What's the worst thing that could happen if you don't set the correct Baud Rate from the get-go?

Author:  SandyMcC [ Mon Dec 02, 2019 7:52 am ]
Post subject:  Re: SECABO C30 IV plotter

There is no "worst thing". If the Baud Rate is wrong, nothing happens at all. The cutter simply doesn't respond.

Author:  Snijderke [ Sat Jan 18, 2020 9:04 am ]
Post subject:  Re: SECABO C30 IV plotter

SandyMcC wrote:
Make sure the correct Baud Rate is set under Cutter>Cutter Settings.

Hi, I think, connecting via USB, do not need to set the Baud-rate? Or Am I wrong?

Author:  SandyMcC [ Sat Jan 18, 2020 9:25 am ]
Post subject:  Re: SECABO C30 IV plotter

You absolutely must have the correct Baud Rate set for any cutter to communicate successfully with the software... whether you're connecting via USB, Bluetooth, or Wi-Fi. If there's a mismatch, then nothing happens at all (in my experience with other cutters). There's no popup error message or anything. But if you DO get a popup message, then that means it's something else.

Page 1 of 1 All times are UTC - 8 hours
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/