Craft Edge

Sure Cuts A Lot Forum
It is currently Fri Dec 15, 2017 4:14 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Tue Nov 13, 2012 10:35 pm 
Site Admin

Joined: Tue Jul 05, 2011 10:34 pm
Posts: 347
We have export plugins for Adobe Illustrator, Inkscape and CorelDraw available for download here
http://www.craftedge.com/download/download_extras.html

These will allow you to send designs straight from Adobe Illustrator, Inkscape and CorelDraw to SCAL3.

* The CorelDraw plugin is only available for the Pro version of SCAL3.

_________________
- Craft Edge
http://www.craftedge.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 14, 2012 12:37 am 

Joined: Sat Nov 26, 2011 1:32 pm
Posts: 462
Location: SoCal (Windows 7, Eclips1, ECAL 1.500, Photoshop, Illustrator
Did I read somewhere that you had to have CS3 or later for Illustrator? (I have only CS2).
Thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 14, 2012 4:38 am 

Joined: Thu Aug 20, 2009 4:20 am
Posts: 626
Location: Amish Country, PA... using SCAL3, Vista, ink 0.46 with my Cameo. Trying to learn alll that I can.
can't wait to try this.

Thanks Craft Edge!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 14, 2012 5:01 am 

Joined: Sun Jan 11, 2009 7:16 am
Posts: 3908
Location: Michigan, SCAL1; SCAL2; eCAL; Windows7 64 bit; eCAL Mavericks
There are plug-ins for eCAL too! Can't wait to try it (though I'm going to have to wait ;) ) Thanks CE!

_________________
My blog


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 14, 2012 11:16 am 

Joined: Sun Mar 16, 2008 2:08 pm
Posts: 4386
Location: CALIFORNIA
Now this is really cool. Heretofore text, especially script fonts in Inkscape didn't trace nicely in SCAL so I tried it first to see what would happen.

I typed some words in Inkscape, converted to paths, ungrouped and did a union on some and not on others.

Selected extensions/export in Inkscape and it said send to ecal.

I wasn't sure if I should have saved the file or not so I didn't and just went on faith.
I was not asked for a file name or anything it just said exporting.

About the time I was going to look on my desktop for a file eCAL started to open and the text page opened, the letters are clear and each one is in it's own layer.

It appears that now we don't have to import an svg, trace it and do whatever. Just from within Inkscape just export to sCAL.!!! YEAH!!!

Second picture is my avatar. It is in layers in Inkscape. I exported to ecal and PURRRRFECT

I do not usually save scut files if I have the svg and now I know that I don't have to, at least right now until I finish playing. Do try it!

Attachment:
Screen shot 2012-11-14 at 11.08.39 AM.png
Screen shot 2012-11-14 at 11.08.39 AM.png [ 59.99 KiB | Viewed 11210 times ]


Attachment:
Screen shot 2012-11-14 at 11.27.10 AM.png
Screen shot 2012-11-14 at 11.27.10 AM.png [ 64.4 KiB | Viewed 11207 times ]


Thanks CraftEdge!!!

_________________
Susan E
http://creationsbypapasue.blogspot.com
LEARN, GROW, CREATE, SHARE


Mac 10.12.6 Sierra, eCAL 1.506, ECAL2.023, SCAL4Pro, Export Plug-in, Inkscape 48, iPad/scal3
eClips2.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 14, 2012 4:30 pm 

Joined: Thu Aug 20, 2009 4:20 am
Posts: 626
Location: Amish Country, PA... using SCAL3, Vista, ink 0.46 with my Cameo. Trying to learn alll that I can.
Had a few minutes to play.

I use an older version of Inkscape (V 0.46 I think) and was concerned this wouldn't work, but it does.

I did need to update SCAL3 to the newest version.

But all is good.... or I should say GREAT!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 15, 2012 5:00 am 

Joined: Wed Dec 01, 2010 4:29 pm
Posts: 1964
Location: Sandy in PA (PC&MAC,Inkscape .48, SCAL2,eClips, eCAL)
Can't wait to try it out. All your great comments are getting the motivation going.

_________________
Sandy in PA


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 15, 2012 12:13 pm 

Joined: Sun Jan 11, 2009 7:16 am
Posts: 3908
Location: Michigan, SCAL1; SCAL2; eCAL; Windows7 64 bit; eCAL Mavericks
This didn't work for me with eCAL plug in version 1 and my Windows7 64 bit computer. Were that any special steps that you used for this?

_________________
My blog


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 15, 2012 1:05 pm 

Joined: Sun Mar 16, 2008 2:08 pm
Posts: 4386
Location: CALIFORNIA
Hi Heather, What didn't work for you?

Do you see that the plug in is installed in Inkscape? extensions/export?

All I did after installing the plug in was bring up an svg file.
Extensions/export

I got a message exporting to ecal

and after a minute maybe ecal opened with the file.

If I have ecal open it places the svg onto the open page with anything else that is on the page. This is cool if you have a couple or three svgs and want them all on the same ecal mat.

_________________
Susan E
http://creationsbypapasue.blogspot.com
LEARN, GROW, CREATE, SHARE


Mac 10.12.6 Sierra, eCAL 1.506, ECAL2.023, SCAL4Pro, Export Plug-in, Inkscape 48, iPad/scal3
eClips2.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 15, 2012 1:29 pm 

Joined: Sun Jan 11, 2009 7:16 am
Posts: 3908
Location: Michigan, SCAL1; SCAL2; eCAL; Windows7 64 bit; eCAL Mavericks
It shows up in the Inkscape menu, but I get an error message when I try to export to eCAL.
Here is the error message:

Traceback (most recent call last):

File "C:\Program Files (x86)\Inkscape\share\extensions\send2ecal.py", line 17, in <module>

subprocess.Popen([a0,"/P ecal","/F inkscape"])

File "C:\Program Files (x86)\Inkscape\python\Lib\subprocess.py", line 593, in __init__

errread, errwrite)

File "C:\Program Files (x86)\Inkscape\python\Lib\subprocess.py", line 815, in _execute_child

startupinfo)

WindowsError: [Error 2] The system cannot find the file specified

_________________
My blog


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC - 8 hours


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group